Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Renovatie Haringvliet, Zwolle (NL)

Project

Renovatie Haringvliet

Gereed

2015

Applicatie

Lenferink Afbouw / Nijhuis Bouw, Rijssen

Opdrachtgever

SWZ, Zwolle

Producten

StoTherm Classic met minerale steenstrips

Foto's

Norbert Duijvelshoff

In het kader van de opwaardering van haar woningaanbod naar minimaal een A-label heeft woningcorporatie SWZ de vier flats aan de Haringvliet en Dollard in Zwolle ingrijpend gerenoveerd. De grootste winst qua energielabel is de verbeterde isolatie van de buitenschil. De gevels hebben een isolerende laag van achttien centimeter en een geheel nieuwe uitstraling. Dat komt mede door de minerale steenstrips, waarmee een opvallend patroon gecreëerd werd.

Locatie

Meer renovaties met steenstrips:

nddi_arnhem_dsc3490

Floriszstraat, Arnhem
In eerste instantie wilde Volkshuisvesting Arnhem de portiekflats uit 1964 in de wijk Presikhaaf slopen. Toch besloot men de woningen te handhaven en te upgraden naar energielabel B. Tótdat men hoorde over de mogelijkheid van renovatie tot passiefhuisniveau.

nddi_130815_8634

Nic. Maesstraat, Zwijndrecht.
Door middel van het zogenaamde "opdikken" werden de gevels voorzien van het buitengevelisolatie systeem StoTherm Classic en afgewerkt met sierpleister Stolit K en minerale steenstrips.