Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Renovatie OBS Het Landje, Rotterdam (NL)

Project

Renovatie OBS Het Landje

Gereed

2014

Architect

Korteknie Stuhlmacher, Rotterdam

Applicatie

Sprangers Bouwbedrijf

Opdrachtgever

BOOR (Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam)

Producten

StoTherm Classic, Stolit K 1,5mm 2mm 3mm en 6mm, Stolit Effect met Terazzo Effect, StoColor Lotusan G, StoColor Metallic

Foto's

Korteknie Stuhlmacher / Luuk Kramer

Doordat het aantal aanmeldingen voor basisschool het Landje in Rotterdam bleef stijgen, moest er gezocht worden naar een manier om het ruimtegebrek op te lossen. Een leegstaand schoolgebouw uit de jaren ’70 in de buurt bleek de uitkomst. Architect Korteknie Stuhlmacher heeft het gebouw van een upgrade voor de toekomst voorzien.

De Hildernisseschool dateert uit 1968. Door de renovatie zijn zowel interieur als exterieur drastisch veranderd. De donkere bakstenen gevel is onherkenbaar opgeknapt: het grauwe uiterlijk heeft plaatsgemaakt voor een goed geïsoleerde en witte façade met gekleurde elementen. De verschillende grijs- en terracottatinten met de kleur wit als grondtoon zijn ontleend aan het kleurenpalet dat in de directe omgeving voorkomt. Bijzonder is dat er gekozen is voor verschillende afwerkingen en instrooïngen, waaronder terrazzo en StoColor Metallic. Zelfs bij somber weer oogt de nieuwe gevel fris en kleurrijk.

Aan de binnenzijde is slechts de oorspronkelijke kolommenstructuur behouden gebleven. De nieuwe inrichting biedt flexibiliteit, passend bij de school die zich profileert als kunstzinnig en kleurrijk.

Meer informatie vindt u op de website van Korteknie Stuhlmacher.

Locatie