Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Project "PROTOTYPE"

Hogeschool Rotterdam zoekt naar innovatieve bouwstenen

prototypes_1

In het kader van het 2e-jaars project van de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam, genaamd ‘PROTOTYPE’, hebben 200 studenten drie weken gewerkt aan het bedenken, bouwen en testen/beproeven van prototypes van innovatieve, én bovenal circulaire ‘bouwstenen’.

De TU-Delft en Dura Vermeer zijn aangehaakt in het kader van hun samenwerkingsproject “De Circulaire Schil”. In deze samenwerking is Dura Vermeer bezig om een circulaire renovatiegevel te ontwikkelen. Voor het project van Hogeschool Rotterdam zijn er 5 varianten van een dergelijke schil ontwikkeld tot een prototype. In totaal hebben tien groepen studenten aan dit project meegewerkt.

Baksteen van de toekomst
Een van de prototypes is vormgegeven met baksteen uiterlijk, omdat het concept gebaseerd is op de renovatiemarkt in Nederland. Een traditionele bakstenen gevel paste niet in het concept en de studenten zochten naar een beter alternatief. Door minerale steenstrips op het element toe te passen, werd de gevelbekleding duurzaam. Tevens is toch een bakstenen uiterlijk gecreëerd. Het resultaat van de concepten wordt nu door Dura Vermeer onderzocht voor verdere toepassingsmogelijkheden.

prototypes_7 Volledige grootte

Een van de concepten van de studenten.

.