Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Buitengevelisolatie systemen

StoTherm Vario: het combi systeem voor speciaal design

Gevelisolatie Sto Therm Vario Kaalheide, Kerkrade

Wie niet wil afzien van het lichte isolatiemateriaal EPS, maar desondanks de voorkeur geeft aan een zware afwerklaag van bijvoorbeeld keramische gevelsteen of keramische tegels, wordt met StoTherm Vario op zijn wenken bediend. Daarnaast bestaat altijd de mogelijkheid om een kunsthars- of siliconenhars sierpleister als gevelafwerking te kiezen. Dit buitengevelisolatie systeem is een bewijs van de perfecte combinatie van bouwfysische betrouwbaarheid, hoge esthetische kwaliteit en dito rentabiliteit.

“Combi” staat voor flexibiliteit
StoTherm Vario is een buitengevelisolatie systeem met polystyreen isolatiemateriaal als basis, een minerale mortel-weefsellaag en een organische, keramische of minerale eindlaag. StoTherm Vario is toepasbaar op zowel oude als nieuwe gebouwen. Voor het verlijmen wordt StoBaukleber of StoLevell Uni gebruikt. Het weefselen gebeurt met StoLevell Uni. In de winterperiode is het mogelijk te lijmen en weefselen met StoLevell FT. Daarnaast wordt het trekvaste Sto-Glasweefsel toegepast.

Als toplaag zijn veredelde minerale pleisters, pleisters op silicaatbasis of organische pleisters beschikbaar. Tevens kan er gekozen worden voor een eindlaag met keramische tegels of keramische gevelsteen. Bevestiging van het systeem varieert, afhankelijk van de ondergrond en afwerking: van alleen verlijmen tot verlijmen met aanvullend pluggen.


Alle voordelen van StoTherm Vario op een rijtje

  • Voor zowel renovatie als nieuwbouw
  • Groot aantal vormgevingsmogelijkheden
  • Decoratieve gevelafwerking met keramische gevelsteen, natuursteen of sierpleister mogelijk
  • Lijmen en wapening aanbrengen met één product (bij toepassing van StoLevell Uni als lijm- en weefselmortel)

Brochure

Brochure StoTherm Vario

StoTherm Vario
Ontdek meer over dit veelzijdige gevelisolatie systeem van Sto in de productbrochure.