Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Moderne baksteenarchitectuur siert campus in Diemen

diemen_nddi_1709_large

OurDomain biedt '21st century urban living' aan studenten, jonge professionals en iedereen die zich aangetrokken voelt tot levendige en multiculturele steden. In Diemen zijn voor OurDomain bijna 800 appartementen en studio's gerealiseerd door aannemer Van Wijnen in opdracht van Greystar, ontworpen door de architecten van OZ.

Campus Diemen Zuid werd uitgebreid met 78 studentenwoningen door een nieuwe vleugel aan te sluiten op de bestaande campus. Daarnaast kwam OurDomain Amsterdam Diemen, dat bestaat uit twee complexen met 696 huurappartementen voor short stay en young professionals. Pas afgestudeerden die aan het begin van hun carrière staan kunnen hier bijvoorbeeld gaan wonen na hun periode bij Campus Diemen Zuid.

Urban Living

Het concept wil de balans tussen modern gedeeld wonen en persoonlijke ruimte belichten dat een integraal onderdeel is van het leven in de stad. De woningen zijn een trendsetter op het gebied van servicewonen, dicht bij het stadscentrum gelegen met handige verbindingen naar het openbaar vervoer en een breed scala aan faciliteiten die de snelle, stedelijke levensstijl van jonge bewoners verrijken. Faciliteiten zijn onder meer flexibele werk- en studieplekken, een fitnessruimte, bars, restaurants, een wasserette, een supermarkt, parkeergelegenheid, 24-uurs bewaking en een servicebalie.

Het woningaanbod van OurDomain Amsterdam Diemen bestaat uit studio’s en ‘one-bedroom’ appartementen, die variëren van 22 tot 50 m2. Ruim de helft van deze woningen is gemeubileerd opgeleverd en zijn daarmee onder andere aantrekkelijk voor expats. Alle woningen zijn gestoffeerd en voorzien van keukens en apparatuur. De vloeren en wanden zijn ook volledig afgewerkt.

Moderne baksteenarchitectuur

OurDomain Amsterdam Diemen bestaat uit drie nieuwe gebouwen; twee aparte blokken en een verlengde residentie verbonden met de bestaande studentencampus. De speelse hoogtevariatie versterkt de vriendelijke stedelijke sfeer tussen de gebouwen en zorgt voor eenheid met de bestaande omgeving. Het gebruik van verschillende kleuren en texturen van het metselwerk versterkt een uniform beeld van het leven op de campus. Het ontwerp voor OurDomain Amsterdam Diemen is volgens OZ architecten uit Amsterdam gebaseerd op duurzame woonoplossingen, flexibiliteit, service en comfort gecombineerd met gedeelde voorzieningen. Het complex biedt uitgebreide on-site voorzieningen.

Belangrijk is de term 'verbinding' in het concept. Het ontwerp speelt concreet in op de lokale woonwensen en stimuleert de ontmoetingen met andere bewoners van Diemen Zuid.

Prefab

De gevels zijn vervaardigd met prefab panelen van leverancier WEBO uit Rijssen. Sinds 2014 produceert WEBO complete gevelelementen voorzien van houten of kunststof kozijnen en bekleding van zowel hout, stucwerk of minerale steenstrips onder het merk Steigerloos® Bouwen. De gevelelementen worden in zijn geheel in de fabriek geproduceerd en wordt als complete gevel bij zowel woningen als gebouwen tot en met 70m1 hoog, zonder steiger, gemonteerd. Dat biedt naast Deze de voordelen zoals de bouwtijdverkorting en binnenstedelijke toepasbaarheid, ook nog eens ontwerpvrijheid en dat is goed terug te zien in de verschillende kleuren en stijlen die gebruikt zijn in het ontwerp van de campus.

Ook zo'n mooi gebouw?

stocladdingcreator_web_banner

Ga zelf aan de slag met minerale steenstrips in onze gratis online design tool Sto-Cladding Creator.