Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Architetural Claddings en prefab gevelsystemen

Sto op GEVEL 2020

Van 28 tot en met 30 januari 2020 stond Sto op GEVEL 2020. Vier deelnemers aan De Stroomversnelling - WEBO, Renolution, Rc Panels en Sto – hebben tijdens de beurs de mogelijkheden laten zien om duurzame en unieke gevels te prefabriceren.

“Onze partners hebben ieder hun eigen expertise waardoor we een compleet beeld kunnen geven van alle prefab mogelijkheden”, zegt Rob de Jong, directeur Sto. “We tonen opties voor nieuwbouw en renovatie en introduceren de Sto-Cladding Creator. Deze handige online tool genereert en visualiseert in een handomdraai de gewenste gevelbekleding.”

Steigerloos bouwen

WEBO is specialist op het terrein van hoogbouw en HSB. Rob Averdijk: “We hebben veel kennis van het voortraject en BIM, maar de afgelopen jaren heeft onze R&D afdeling ook grote stappen gezet. Daardoor voldoen onze gevelsystemen aan de hoogste eisen ten aanzien van luchtdicht bouwen en brandveiligheid. Daarnaast tonen we de mogelijkheden om steigerloos te bouwen. In steden, waar de bouwplaatsen klein zijn, is dit niet alleen een heel efficiënte wijze van bouwen, het beperkt ook overlast voor de omwonenden.”

Naar 0 op de meter

“Behalve het comfort voor omwonenden willen wij ook het woongenot vergroten. Woningen opwaarderen, minder energiekosten en een vlot renovatieverloop dragen daaraan bij”, vult Natascha Kiefmeijer van Renolution aan. De basis van het Renolution-systeem bestaat uit een stalen frame, minerale wol, EPS en diverse soorten gevelbekleding. “Het is een lichtgewicht systeem waarin bovendien ruimte is voor geïntegreerde ventilatiekanalen.”

3-armige metselaar

Hoe geavanceerd gevels worden geprefabriceerd, dat laat Lianda Sjerps van Rc Panels zien. “Onze robot, een 3-armige metselaar, kan oneindig veel metselwerkpatronen maken. Veel exacter en sneller dan mensenhanden dit kunnen. Wij zetten met ons systeem op basis van sandwichpanelen daarnaast in op de thema’s ‘gedoeloos’ en ‘2050 ready’.”

Mooi Nederland

“Alle vier staan we voor het creëren van een duurzame omgeving. Dat is niet alleen het realiseren van energiezuinige gebouwen, we willen Nederland ook mooier maken”, legt De Jong uit. “Nieuwe materialen, verwerkingswijzen en ontwerpen dragen bij aan het verlevendigen en leefbaar houden van steden."