Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Isoleren met behulp van nieuwe subsidie

particuliere_eigenaar

Vanaf augustus 2019 is er een nieuwe subsidie beschikbaar voor particuliere huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. De zogenoemde Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) moet zorgen voor een impuls in de verduurzaming van bestaande woningen. Met de nieuwe subsidieregeling kunnen huiseigenaren subsidie krijgen als zij twee of meer grote isolatiemaatregelen treffen voor hun woning.

Onder de subsidieregeling vallen veel isolatiemaatregelen, waaronder dakisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas en gevelisolatie. Bij twee of meerdere van deze maatregelen kan de particuliere eigenaar vanaf 2 september 2019 zo’n 20% terugkrijgen met een maximum van 10.000 euro, of bij warmteterugwinning en isolerende kozijnen en deuren tot 15.000 euro. De subsidie geldt niet voor verhuurders of voor eigenaren die al eens gebruik hebben gemaakt van een andere subsidie bestemt voor isolatie van hun woning.

Niet de eerste keer

Dit is de tweede keer dat de overheid geld ter beschikking stelt ten behoeve van de verduurzaming van particuliere woningen. Al in 2016 startte de overheid met het verstrekken van subsidies voor huiseigenaren die hun woning energiezuiniger wilden maken. De toen beschikbare 44 miljoen was binnen zeven maanden uitgegeven. Het ministerie van Binnenlandse zaken hoopt met de nieuwe subsidie van 84 miljoen weer een flinke verduurzamingsslag te slaan.

Naast de subsidie voor particuliere huiseigenaren wordt er ook 14 miljoen euro uitgetrokken voor de verduurzaming van complexen van VvE’s. Zo’n 12 miljoen euro hiervan is bestemd voor daadwerkelijke maatregelen en 2 miljoen euro is gereserveerd voor advies aan VvE’s.

Zelf gebruik maken van de subsidie

Als u zelf van plan bent om uw woning te isoleren of als u met uw VvE isolatiemaatregelen wilt nemen, dan zijn er vaak veel mogelijkheden en opties die u in overweging kunt nemen. Op de website van de RVO vindt u alle voorwaarden die gelden als u gebruik wilt maken van de subsidie. Tevens kunt u met uw vragen terecht bij Sto. Onze adviseurs kunnen helpen bij het vertalen van isolatie-opties naar een daadwerkelijk plan om uw woning of complex te voorzien van een energiezuinige én mooiere schil.

Wilt u meer weten over gevelisolatie, ga dan naar de informatiepagina of neem met ons contact op via het contactformulier.

Meer informatie? Neem contact op!

Sto Isoned bv 

Lingewei 107
Tiel

Tel.: +31 344 62 0666