Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Architectural Photography Awards 2019

ext_480_original

Sto sponsort internationale Architectural Photography Awards 2019

Ook dit jaar sponsort Sto The Architectural Photography Awards. Sinds de oprichting in 2012 zijn deze awards – mede door de ondersteuning vanuit Sto - uitgegroeid tot dé internationale competitie op het gebied van architectuurfotografie. Elk jaar worden er vanuit 50 landen ruim 1.200 foto’s ingestuurd door zowel professionele als amateur fotografen.

Internationale aandacht
The Architectural Photography Awards zijn opgericht om de architectuurfotograaf zelf in de schijnwerpers te zetten. Architectuurfoto’s zijn overal in de media, maar vaak blijft de fotograaf anoniem. Binnen deze competitie draait het om de vaardigheid, het geduld en het oog voor compositie die nodig zijn voor een goede architectuurfoto.

Binnen de competitie zijn er 6 categorieën: ‘Exterior’, ‘Interior’, ‘Sense of Place’, ‘Building in Use’ en de nieuwe categorieën ‘Social Housing’ (portfolio) en ‘Shelter’ (mobiele apparaten). Een internationale jury met vooraanstaande namen uit de architectuur en architectuurfotografie, zoals Ben van Berkel (UN Studio) en de winnaar van vorig jaar, Pawel Paniczko, zal voor alle 6 categorieën een short-list van 20 foto’s samenstellen die op 4 november bekend gemaakt wordt.

In de prijzen
Naast een mooi geldbedrag, maken deelnemers ook kans dat hun inzending tijdens de World Architecture Festival (4-6 december in Amsterdam) tentoon gesteld wordt. De bezoekers van de WAF kunnen stemmen op hun favoriet binnen de short-list van de jury. De winnaars worden tijdens het WAF Gala Dinner op vrijdag 6 december bekend gemaakt.

Bent u architectuurfotograaf? Ook u kunt meedoen! Dien uw foto in voor 16 september via deze link.

Website

9f5610b1_99a3_4bec_beb3_56219a252859

Ontdek de Architectural Photography Awards via de website.