Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

MaterialDistrict Rotterdam 2019

Van 12 tot 14 maart 2019 was Sto Isoned te vinden op de materialenbeurs MaterialDistrict. Een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. MaterialDistrict Rotterdam (voorheen Material Xperience) is hét toonaangevende evenement voor R&D- en designprofessionals in zes sectoren: architectuur, interieur, stedenbouw en landschappen, producten, textiel en stoffen en print & sign. Een aantal bekende merken introduceren hun nieuwe materiaalinnovaties tijdens MaterialDistrict Rotterdam aan het publiek, waaronder Sto.


nddi_material_district_2019_5555 Volledige grootte

Grote samples van StoVentec Glass en Sto-Glasmozaïek

Dit jaar presenteerde Sto een verrassend nieuw concept: Glass Claddings by Sto, een mix tussen glasmaterialen voor gevels. Nu Nederland uit de crisis is, is het tijd om gebouwen te laten stralen. Bij Sto kiezen we voor een verscheidenheid aan opties met twee materialen: StoVentec Glass en Sto-Glasmozaïek. Met het opvallende palet van monsters hebben we de architecten op de beurs uitgedaagd om op een nieuwe manier naar glasgevels te kijken.


nddi_material_district_2019_5634 Volledige grootte

Fredrik Hellberg en Lara Lesmes van Space Popular geven een lezing op MaterialDistrict.

Om glas een diepere dimensie te geven, heeft Sto design- en researchbureau Space Popular gevraagd om de mogelijkheden van glas, en in het bijzonder StoVentec Glass, te onderzoeken. In 2017 werkte het opvallende duo samen met StoWerkstatt in London (UK) aan de tentoonstelling 'The Glass Chain', die ons intrigeerde om dezelfde boodschap over te brengen naar deze beurs. Het Duitse expressionisme uit de beginjaren van de 20ste eeuw was de inspiratie voor hun creatieve visuals. Naast de kleurrijke designs, zijn zij van mening dat een gevel moet communiceren met haar omgeving, precies zoals de architecten uit die twintigste eeuw omschreven. Een gevel van glas is dynamisch en draagt bij aan een moderne omgeving.

Space Popular gaf ook een lezing op de beurs op woensdagmiddag 13 maart, die door veel bezoekers werd bijgewoond. De lezing 'The Deep Surface' ging niet alleen over glas, maar ook over hoe men in de hedendaagse architectuur kan leren van ideeën die ooit zijn ontwikkeld, maar waar de wereld nog niet klaar voor was.

Meer weten?
Bent u niet op de beurs geweest of wilt u meer weten over de mogelijkheden met StoVentec Glass of Sto-Glasmozaïek? Onze projectmanagers en designafdeling kunnen u helpen van materialisatie-oplossing tot detaillering en van schets tot concrete visualisatie. Neem contact met ons op via het contactformulier.


MaterialDistrict

logo_materialdistrict

Bezoek de grootste materialenbibliotheek ter wereld ook online via de website van MaterialDistrict.