Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Scandinavische invloeden in Utrecht

Project Reykjavik in Leidsche Rijn. Artist impression door Sustay. Volledige grootte

Project Reykjavik in Leidsche Rijn. Artist impression door Sustay BV.

In het centrum van het Utrechte Leidsche Rijn worden vanaf het najaar van 2017 nieuwe appartementen en studio's gebouwd. Het gebouw wordt vernoemd naar haar locatie aan het Reykjavikplein. Het voordeel van deze appartementen is de luxe waarmee de toekomstige huurder kan wonen. Met een ideale ligging zijn deze appartementen uniek: de binnenstad van Utrecht is goed bereikbaar vanaf het Reykjavikplein, het station Leidsche Rijn is er tegenover en de snelweg ligt op 5 minuten afstand. In totaal worden er 149 woningen gerealiseerd.

Scandinavisch smaakje
Het gebouw heeft een stijl meegekregen met lichte kleuren en strakke lijnen; typische kenmerken uit het Scandinavisch design. Hoewel de trend zich al enkele jaren in de binnenhuisarchitectuur ontwikkeld heeft, is er hier juist gekozen om de buitenkant om dezelfde wijze vorm te geven. Mooi, trendy en interessant voor een brede doelgroep. De appartementen variëren tussen de 40 en de 90 vierkante meter, met twee of drie kamers. De appartementen hebben allemaal een belangrijk detail: de lichtinval. Het ontwerp baseert zich op de Noord-Europese landen, die uiteraard minder zonuren hebben. Op basis daarvan zijn de ruiten zo geplaatst, dat de bewoner van het appartement zo lang mogelijk kan profiteren van de lichtinval.

Duurzaam gebouwd
Het gebouw wordt in zijn geheel voorzien van het Steigerloos®-systeem van WEBO. De prefab elementen worden voorzien van een lijm- en voegmortellaag met de duurzame gevelbekleding Sto-Steenstrips. De gevel krijgt hiermee een architectoraal gevelbeeld, precies zoals de architecten het hebben bedacht. De stijlvolle kleurencombinaties van de minerale steenstrips worden gecombineerd met bruine, houten balkonballustrades. De elementen vormen samen een geheel aan Scandinavische design en brengen de allure van het hoge noorden naar ons eigen Utrecht.

De eerste prefab elementen zijn al geplaatst en worden in het najaar van 2017 tot het begin van 2018 verder gerealiseerd. In samenwerking met alle betrokken partners is de oplevering gepland rond het derde kwartaal van 2018 en zullen de eerste bewoners nog voor het einde van dat jaar intrekken.

Benieuwd naar de Sto-Steenstrips of andere toepassingen voor de industriële of prefab markt? Neem dan contact op met de specialisten van Sto.

Sto Isoned bv 

Lingewei 107
Tiel

Tel.: +31 344 62 0666