Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Buizerdhorst, Leiden (NL)

Project

Buizerdhorst

Gereed

2019

Architect

Vanschagen Architecten, Rotterdam

Applicatie

IJsselmonde VOF, Rotterdam

Producten

StoTherm Classic met Sto-Ecoshapes

Foto's

Arjan van Nieuwkoop, Barendrecht

Uit het plan 'Onderhoud en Verbetering' van woningcorporatie de Sleutels zijn 135 woningen aan de Buizerdhorst en Valkenhorst in Leiden gerenoveerd. De woningen zijn niet alleen energetisch verbeterd, maar hebben ook een aanzienlijk ander gevelbeeld gekregen door de bijzondere kopgevels.

Het totale pakket aan verbeteringen is flink: nieuwe kozijnen met HR++ glas, isolerende maatregelen voor de kopgevels en bergingen en een nieuw verwarmingssysteem.

Nieuwe energie
In de bergingen zijn de CV-leidingen weggehaald en is het plafond van de bergingen geïsoleerd. Tevens zijn de vloeren van de woningen op de begane grondwoningen geïsoleerd. De voor- en achtergevels zijn compleet vervangen door hoogwaardige kunststof puien met HR++ glas, draaikiepramen en isolatie. Alle privacy-schermen op de balkons zijn voorzien van nieuw veiligheidsglas.

Het verwarmingssysteem is veranderd. Er is een nieuw leidingstelsel aangelegd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. In elke woning zit een afleverset die voor de verwarming in de woning zorgt en voor het warme tapwater. De bemetering is individueel per woning geregeld. Alle radiatoren zijn vernieuwd en voorzien van thermostaatkranen.

Gasloos
Ongeveer 70% van de bewoners heeft gekozen om gasloos te koken. Die huurders kregen een inductiekookplaat en pannenset. . De overige woningen worden gasloos gemaakt wanneer ze leegkomen.

Uit een bewonersenquête is gebleken dat de bewoners tevreden zijn over de uitvoering en over het resultaat. De bewoners van de complexen gaven de renovatie een 8.2.

Locatie