Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

AIRrepublic, Cadzand (NL)

Project

AIRrepublic

Gereed

2017

Architect

IN[AR]CO Architects, Antwerpen

Opdrachtgever

Strandresidentie, Cadzand

Producten

StoTherm Classic met Stolit

Foto's

IN[AR]CO Architects, Antwerpen

Een samenwerking tussen conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau IN[AR]CO heeft geleid tot de realisatie van het restaurant AIRrepublic, een van Sergio Hermans creatieve uitwerkingen op het gebied van high-end horeca. Het eigentijdse en modern ingerichte restaurant biedt naast authentieke smaken van vader en inspiratiebron Ronnie Herman, een bijzondere twist aan vis-, schaal- en schelpdierbereidingen.

Het restaurant is gelegen in het Zeeuws-Vlaanderse Cadzand, dat met haar uitzicht op de Noordzee en rijke toerismebron een ware hotspot is. De badplaats wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht, mede door de gunstige ligging. Op kleine afstand zijn het middeleeuwse Brugge of het mondaine Knokke-Heist te vinden, waar men urenlang kan vertoeven bij boutiques en boulangers met internationale allure.

Direct in het duingras
Het restaurant ligt aan de jachthaven. Vanaf een splinternieuwe promenade kan men langs het water vertrekken naar deze bijzondere locatie waar plek is voor 125 schepen. In de directe omgeving van Cadzand-Bad zijn mooie natuurgebieden. Een natuurgebied, het Zwin, tussen de kust van Nederland en België vormt het groen bij de stranden en het water. Een heel dynamisch natuurgebied, waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere plantengroei, waardoor flora en fauna bijzonder kunnen worden genoemd in deze omgeving.

De verschillen binnen Cadzand zijn erg merkbaar. Cadzand-Bad mag dan een toeristische trekpleister zijn, maar daarentegen is Cadzand-Dorp een ware oase van rust. De dorpskern staat in het teken van gezelligheid en gastronomie. De Zeeuwse vriendelijkheid en zoutige zeelucht vormen een bepaalde ambiance die merkbaar is in het hele dorp. De paden naar Cadzand-Bad zijn op diverse manieren te ondervinden: velen gaan per fiets, per paard of wandelend richting het strand.

Lage bouw met functionele indeling
Het nieuwbouwpand van AIRrepublic is een laag gebouw. Door gebruik van veel glas, is van binnen de ruimte erg licht. De wittinten met felle accenten zijn kenmerkend in Herman's concepten. De frisse wind van kleuren en de eenvoudige buitenzijde met witte sierpleister combineert een contrast, maar voegt de rust samen met het gevoel van een haven: industriëel en strandgevoel. De gevel van het pand is voorzien van een gevelisolatiesysteem. Door de sterke weersinvloeden van de Noordzee is een goede bescherming gewenst. Het Lotusan-effect komt hier goed van pas; een groene gevel is verleden tijd.

Locatie

logo

Bekijk de architect van dit project via hun website.