Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Paddepoel, Groningen (NL)

Project

Paddepoel

Gereed

2016

Applicatie

Dura Vermeer en Renovatie Hengelo Bv

Opdrachtgever

Lefier

Producten

StoTherm Classic met Sto-Steenstrips

Foto's

Stroomversnelling

De eerste flats die naar Nul-op-de-Meter zijn gegaan staan in Groningen. Het gaat om 48 sociale huurwoningen verdeeld over twee portiekflats uit 1966. Het is de eerste fase van een project waarbij 168 portiekflatwoningen naar een beter label gegaan. De bewonerscommunicatie voorafgaand aan de bouw lag bij woningcorporatie Lefier. Tijdens de bouw verzorgde bouwer Dura Vermeer de communicatie met de bewoners.

Inmiddels is ook de tweede fase van start gegaan in Groningen. De gehele wijk wordt voorzien van deze nieuwe stijl. De eerste fase diende als try-out en zodra deze fase werd goedgekeurd, kon het concept worden doorgezet naar de overige portiekflats in de wijk.

De portiekflats zijn geïsoleerd met premium isolatiesysteem StoTherm Classic. Om esthetische redenen heeft de vormgever gekozen voor de lichtgewicht minerale steenstrips van Sto. De woningen zijn nu voorzien van een zeer hoogwaardige thermische schil en een moderne, frisse look.

Locatie

Betrokken bewoners

bewonersc

De renovatie ging nauw samen met de bewonerscommunicatie van Dura Vermeer. Hoe ervaarden zij dat? Lees er alles over op de website.