Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Gerdesiaweg, Rotterdam (NL)

Project

Gerdesiaweg

Gereed

2016

Architect

n.v.t.

Applicatie

Willem VGO

Opdrachtgever

Rotterdam Woont

Producten

StoTherm Classic met minerale steenstrips

Foto's

Arjan van Niewkoop (R'Jean)

Een nieuwe uitstraling voor de verouderde portiekflats die staan in de Gerdesiaweg te Rotterdam. Door de ramen die lijken op patrijspoortjes is er een speelse twist aangebracht in de kopgevel. De kopgevel heeft een zeer Hollandse look, maar wel zeer modern.


De baksteen van de toekomst is dun, lichtgewicht én duurzaam. Door deze unieke gevelbekleding, die direct toepasbaar is op de hoogwaardige buitengevelisolatie systemen, realiseert men een hoge estethiek met een extreem slanke en goed geïsoleerde gevelconstructie. Deze oplossing biedt veel voordelen ten opzichte van de conventionele gevelsteen.


Een prachtige gevel maken kan dus met de minerale steenstrips. Naast het individuele baksteenuiterlijk van de gevel, behaalt het een hoge isolatiewaarde. Daarentegen zijn de minerale steenstrips veel dunner en lichter dan de traditionele gevelsteen. Door het lage gewicht draagt het systeem niet substantieel bij aan de massa van het gebouw, waardoor een ruimtebesparende gevelconstructie wordt gerealiseerd.

Locatie