Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Presikhaaf, Arnhem (NL)

Project

Presikhaaf

Gereed

2017

Architect

N.v.t.

Applicatie

Ter Woerds Afbouw & Schilderwerken

Opdrachtgever

Woningcorporatie Portaal i.s.m. Dura Vermeer

Producten

StoTherm Classic, Sto-Steenstrips

Foto's

Norbert Duijvelshoff

Woningcorporatie Portaal beschikt o.a. in Arnhem over veel jaren '50, '60 en '70 woningen. Isolatie en ventilatie laten te wensen over, net als installaties die vaak verouderd zijn. Kortom: deze koude, vochtige en tochtige woningen stonden hoog op de nominatie om gerenoveerd te worden.


In de wijk Presikhaaf zijn 96 woningen omgetoverd naar een Nul-op-de-Meter-Woning, afgekort: NOM woning. Al deze woningen hebben een 'nieuwe jas' gekregen. Deze bestaat voor een groot deel uit geprefabriceerde gevel- en dakelementen. Sto heeft het buitengevelsysteem StoTherm Classic geleverd aan afbouw- en schildersbedrijf Ter Woerds. In de fabriek van dit bedrijf zijn alle halffabricaten samengevoegd en zo ontstonden kant-en-klare Nul-op-de-Meter gevels. Omdat dit één van de eerste grootschalige prefabprojecten was (binnen deNOM), is ervoor gekozen eerst een proefwoning te maken. Zo konden alle detailleringen, materialen, enzovoort goed op elkaar afgestemd worden om een goed eindproduct te leveren.


Een enerverend project, met een energieneutraal resultaat! Zonnepanelen, gebalanceerde ventilatiesystemen en een WTW installatie, in combinatie met hoogwaardige isolatie zorgen ervoor dat de woningen nu net zoveel energie opleveren, dan dat een gezin verbruikt in een jaar. Wil je je woning verduurzamen, dan kun je eigenlijk niet om goede gevelisolatie heen. Van iedere euro die je in isolatie investeert, heb je de komende dertig, veertig jaar profijt!

Locatie