Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Betonwoningen, Leimuiden (NL)

Project

Betonwoningen

Gereed

September 2016

Architect

Habeon Architecten

Applicatie

Gebr. Bisschops

Opdrachtgever

Aarwoude / Heembouw

Producten

StoTherm Classic, Sto-Steenstrips

Foto's

Matthijs Borggraef, Kwikzilver

Van de grijze beton-kleur en de grijs/ blauwe dakpannen is geen spoor meer te bekennen, bij deze 24 woningen in Leimuiden. Alle woningen hebben een geheel nieuwe en frisse uitstraling gekregen!


Al meer dan 60 jaar werden ze zo genoemd: 'de betonwoningen' van Leimuiden. Maar na een forse renovatie door Heembouw BV is daar niets meer van terug te zien. De grijze kleur is gewijzigd in een combinatie van stucwerk en minerale steenstrips in een warme, steenkleur. Deze twee afwerkingen zijn gevestigd op een gevelisolatiesysteem. Eén van de voorwaarden bij deze renovatie was een wijziging in energielabel. Het resultaat: van E naar een A-label!


In dit traject zijn de bewoners veelvuldig betrokken geweest. In september 2015 werden de plannen gepresenteerd en voor de start van de renovatie zijn de bewoners goed geïnformeerd over de plannen. In april 2016 werd met de uitvoering gestart en nog voor de bouwvak waren alle woningen gereed! Het intensief betrekken van bewoners heeft er toe geleid dat zij de hele metamorfose een rapportcijfer 8 gaven, een mooi resultaat.


En om de nostalgie toch een beetje in stand te houden, is er op één van de kopgevels een tweetal betonnen elementen geplaatst. Zo wordt er toch nog een stukje van het verleden bewaard.

Locatie