Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

E-Flats, Zaandam (NL)

Project

E-Flats

Gereed

2016

Architect

KAW architecten, Rotterdam

Applicatie

IJsselmonde VOF, Rotterdam

Producten

StoTherm Classic, minerale Sto-steenstrips

Foto's

KAW architecten

Het landschap, de straat en met name de jaren ’50 flats rond de straat Poelenburg in Zaandam zijn flink onder handen genomen en hebben gezorgd voor een enorme verandering in de wijk.

In Zaandam zijn de eerste E-flats gerenoveerd. Ze worden E-flats genoemd, omdat vanuit de lucht de gebouwen (drie parallel) de letter E vormen. De oude, rode bakstenen muren zijn vervangen door minerale steenstrips in verschillende kleuren. Het gevelbeeld ziet er uit als ambachtelijk metselwerk en heeft een chique uitstraling gekregen. Een mooie verandering in het straatbeeld. Naast een flat met een robuustere uitstraling, heeft de renovatie van deze E-flats voor de bewoners ook voordelen voor de portemonnee: van een energielabel E naar een A label!

Tijdens dit project is intensief samengewerkt met de buurt. Niet alleen in de ontwerpfase, maar ook in de uitvoering was de bewonerscommissie betrokken. Van groot belang voor het project, omdat de bewoners tijdens de renovatie gewoon in hun huizen bleven wonen. Het gezamenlijke doel was zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Mooi staaltje van samenwerken om de gestelde doelen te behalen.

Locatie

Brochure

download_sto_steenstrips

De 'baksteen van de toekomst': slank, lichtgewicht en isolerend. Lees alles in de brochure.