Terug

Crematorium Domstede, Utrecht (NL)

Project

Crematorium Domstede

Gereed

2016

Architect

Povše & Timmermans architecten / ingenieurs, Sittard

Applicatie

Willems Stukadoor & Afbouw, Duizel

Opdrachtgever

Coöperatie DELA

Producten

StoTherm Vario, StoLevell Uni, Stolit K 1,5mm

Foto's

Hennie Raaymakers, Sint-Michielsgestel

Iets meer dan 6 meter hoog en liggend in een groen industrieterrein: het uitvaartcomplex van DELA bewijst dat laagbouw toch een zeer indrukwekkend effect kan hebben. Het sculpturale gebouw heeft vrij organische vormen, zoals zeer grote rondingen en bollingen, waardoor het als een element uit de natuur in de omgeving valt.

De locatie, bedrijventerrein De Wetering-Zuid, is geselecteerd als beste locatie voor dit gebouw. Bijzonder zijn de zeer groene omgevingsvelden rondom de witte rondingen van het gebouw. De parkachtige omgeving is voor de nabestaanden een punt van rust en door de strakke buitenkant zorgt de gehele look voor een fijn en rustgevend gevoel.

Crematorium Domstede is een nieuwwbouwproject dat staat in Leidsche Rijn in Utrecht. Het gebouw is aan de buitenkant voorzien met StoTherm Vario, een sterk systeem dat zich staande houdt tegenover alle weersomstandigheden. De vormgeving is gerealiseerd door gebolde vormen al in de eerste isolatioelaag aan te brengen. Door de strakke afwerking, die door Willems Stukadoors & Afbouw is voorzien, heeft het gebouw de look en feel die de architect voor ogen.

Locatie