Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

De Groene Linten, Haarlem (NL)

Project

De Groene Linten

Gereed

2016

Architect

Klous + Brandjes Architecten bna, Haarlem

Applicatie

VAB, Volendam

Opdrachtgever

Pre Wonen, Velserbroek

Producten

StoTherm Wood met minerale steenstrips en Stolit K1,5mm, Sto-Ecoshapes

Foto's

Ronald Tilleman, Rotterdam

De Groene Linten in Haarlem is een vernieuwbouwproject in het oosten van Parkwijk. De groene wijk heeft plaatsgemaakt voor 187 eengezinswoningen en 31 seniorenwoningen.

Vernieuwing

De buurt heeft na de vernieuwing een open en doorzichtige uitstraling gekregen, waarbij doodlopende straatjes zijn getransformeerd naar nette, doorlopende straten. Er wordt een open en overzichtelijke sfeer gecreëerd met in de noord-zuidelijke kant een groen hart in de vorm van een parkachtige zone. Er is gebruik gemaakt van StoThermWood met minerale steenstrips of Stolit en Sto-Ecoshapes. Dit zorgde voor moderne look van de verouderde woningen, want inmiddels waren de woningen erg outdated. De gemeente besloot om het hele project Parkwijk aan te pakken en De Groene Linten maakte deel uit van dit project. De gehele afronding van Parkwijk moet in 2022 afgerond zijn.

Groen

De Groene Linten grenst aan het Reinaldapark, één van de drie grootste stadsparken van Haarlem en omgeving. In 2009 is de gemeente Haarlem begonnen aan een herinrichting van dit park. Er staan nu diverse soorten fruitboompjes en er is een monumenteneiland. Daarnaast ligt een grote plas, de Fuikvaartplas, waar bewoners van De Groene Linten kunnen vissen en waar kinderen veilig kunnen spelen op de ligweide die grenst aan de plas en het park.

Locatie