Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Renovatie Floriszstraat, Arnhem (NL)

Project

Renovatie Floriszstraat

Gereed

2015

Architect

Bouwnext, Ede

Applicatie

Vastbouw, Rijssen & Webo, Rijssen

Opdrachtgever

Volkshuisvesting Arnhem

Producten

StoTherm Classic met minerale steenstrips en sierpleister StoLotusan K

Foto's

Norbert Duijvelshoff

In eerste instantie wilde Volkshuisvesting Arnhem de portiekflats uit 1964 in de wijk Presikhaaf slopen. Toch besloot men de woningen te handhaven en te upgraden naar energielabel B. Tótdat men hoorde over de mogelijkheid van renovatie tot passiefhuisniveau. Een nieuwe prefabschil van 27 cm dikte tegen de bestaande buitengevel, driedubbel isolatieglas en een warmte terugwinsysteem geven de bewoners meer wooncomfort en lagere energielasten, zonder dat zij hun woning hoefden te verlaten.

Locatie

Meer renovaties met steenstrips:

nic_maesstraat_zwijndrecht_1

Nic. Maessstraat, Zwijndrecht.
Door middel van het zogenaamde "opdikken" werden de gevels voorzien van het buitengevelisolatie systeem StoTherm Classic en afgewerkt met sierpleister Stolit K en minerale steenstrips.

zwolle_haringvliet_1

Haringvliet, Zwolle.
In het kader van de opwaardering van haar woningaanbod naar minimaal een A-label heeft woningcorporatie SWZ de vier flats aan de Haringvliet en Dollard in Zwolle ingrijpend gerenoveerd. De grootste winst qua energielabel is de verbeterde isolatie van de buitenschil.