Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Renovatie 3 woonblokken Rembrandtstraat, Van Ostadestraat en Van Ruisdaelstraat, Zwijndrecht (NL)

Project

Renovatie 3 woonblokken Rembrandtstraat, Van Ostadestraat en Van Ruisdaelstraat

Gereed

2015

Architect

A3 Architecten, Rotterdam

Applicatie

IJsselmonde VOF, Rotterdam

Opdrachtgever

Smits Vastgoedzorg, Rotterdam

Producten

StoTherm Classic systeem, Stolit K en minerale Sto-Steenstrips.

Foto's

Norbert Duijvelshoff, Abcoude

Drie portiekflats, die in 1953 gebouwd zijn: in de afgelopen 60 jaar zijn er al diverse onderhoud- en renovatiewerkzaamheden aan de in totaal 92 portiekwoningen uitgevoerd. In de jaren ’80 werd de oorspronkelijke gevel voorzien van een buitengevelisolatie systeem, maar door het gebruik van een eentonige krabpleister verdween de ritmiek van de oorspronkelijke architectuur. In 2015 werden de gevels opnieuw gerenoveerd en verbeterd naar de eisen van deze tijd. Daarbij was de renovatie er met name op gericht om de geleding die in het blok zat weer terug te brengen en de verschillende woningtypes weer zichtbaar te maken.

Doelstelling van de renovatie was het met een zeer beperkt budget in orde maken van de woningen voor een periode van 15-20 jaar, zowel energetisch als qua uitstraling.

De gevels zijn grotendeels opgedikt met het buitengevelisolatie systeem StoTherm Classic en afgewerkt met sierpleister Stolit K en minerale steenstrips. Dit levert een krachtige combinatie op in het gevelbeeld: de karakteristieke uitstraling van metselwerkgevels bij de kopgevels en de met sierpleister afgewerkte langsgevels. De volgende maatregelen zijn o.a. uitgevoerd:

  • De kopgevels en langsgevels: het opdikken met een nieuw StoTherm Classic systeem, voorzien van sierpleister Stolit K en minerale steenstrips.
  • De metselwerk plint en de sierpleister gevels: voorzien van een StoColor Lotusan G gevelverfsysteem.
  • Langsgevels: geveldelen bestaande krabpleister voorzien van StoColor Lotusan G


Dit project is ingezonden voor de NRP Gulden Feniks. Bekijk de volledige inschrijving en gegevens hier.

Locatie

Meer renovaties met steenstrips:

nddi_arnhem_dsc3490

Floriszstraat, Arnhem
In eerste instantie wilde Volkshuisvesting Arnhem de portiekflats uit 1964 in de wijk Presikhaaf slopen. Toch besloot men de woningen te handhaven en te upgraden naar energielabel B. Tótdat men hoorde over de mogelijkheid van renovatie tot passiefhuisniveau.

zwolle_haringvliet_1

Haringvliet, Zwolle.
In het kader van de opwaardering van haar woningaanbod naar minimaal een A-label heeft woningcorporatie SWZ de vier flats aan de Haringvliet en Dollard in Zwolle ingrijpend gerenoveerd. De grootste winst qua energielabel is de verbeterde isolatie van de buitenschil.