Terug

Groenlo renovatie, Groenlo (NL)

Project

Groenlo renovatie

Gereed

2014

Architect

De Witte – Van der Heijden Architecten, Groenlo

Applicatie

Lurvink Afbouw b.v., Lichtenvoorde

Producten

StoTherm Classic, Stolit 1,5K, StoColor Lotusan G

Foto's

Norbert Duijvelshoff, Abcoude

Renovatie

In Groenlo heeft architect Van der Heijden van architectenbureau De Witte – Van der Heijden zijn eigen woning annex kantoor, daterend uit de jaren ’50 getransformeerd naar een energie-efficiënt gebouw in een moderne jas.

Het gebrek aan energie-efficiëntie en de verouderende gevel maakten de renovatie noodzakelijk. Het gebouw heeft een architectonische transformatie ondergaan om aan de moderne wensen te voldoen. Het interieur was in een eerder stadium al gemoderniseerd, nu is er alleen een nieuwe schil voor het gebouw ontworpen.

De buitenmuren en het dak zijn opnieuw geïsoleerd, de muren zijn bekleed met pleister en afgewerkt met StoColor Lotusan. De aluminium strips bij de ramen voorkomen verhitting op zonnige dagen en dragen bij aan een comfortabele binnentemperatuur. Het photovoltaic systeem op het platte dak voorziet het gebouw van energie.

Locatie

Publicatie

Mebest heeft in de uitgave van december 2014 een artikel gewijd aan deze renovatie in Groenlo. Klik op de link hieronder om dit artikel te lezen.