Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Mauritshuis, Den Haag (NL)

Project

Mauritshuis

Gereed

2014

Architect

Hans van Heeswijk Architecten

Applicatie

ABT Delft

Opdrachtgever

Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis

Foto's

Robin Utrecht

En 't plafond zit er ook wel netjes in

Na een twee jaar durend bouwproject is het Mauritshuis op 27 juni 2014 heropend door Koning Willem Alexander.Tijdens de heropening, had koning Willem Alexander speciale aandacht voor het plafond; 'En 't plafond zit er ook wel netjes in', was zijn conclusie. In totaal zit er 1200m2 StoSilent Top panel plafond verwerkt in het Mauritshuis.

Het museum was twee jaar dicht voor een grote renovatie en uitbreiding. Het oppervlakte is verdubbeld door een ondergrondse verbinding met het gebouw aan de overkant van de straat.

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis herbergt een wereldberoemde kunstcollectie. De kern van de verzameling bestaat uit schilderijen uit de Hollandse 17de eeuw, de Gouden Eeuw. Daaronder bevinden zich topstukken zoals het ‘Meisje met de parel’ van Vermeer, ‘De anatomie les van Dr. Nicolaes Tulp’ van Rembrandt en ‘Het puttertje’ van Carel Fabritius.

Locatie