Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Op vakantie met Sto

Referentieprojecten overal ter wereld

De wereld rond met Sto

Waarheen in 2020? Er zijn natuurlijk talloze mooie plekken en bestemmingen, maar door de coronacrisis blijven er ook veel mensen thuis. Speciaal voor die mensen hebben we vijf mooie internationale referenties onder elkaar gezet om bij weg te dromen.

1. Mi'Kora Boyalik, Ízmir (Turkije)

In het westen van Turkije ligt Ízmir, een prachtige stad aan het water met een lange boulevard, voorzien van palmbomen en gezellige winkels. Aan de rand van de stad zijn 16 luxe villa's gebouwd. De villa's hebben een ruimtelijke indeling en hebben toegang tot het gezamelijke zwembad. Of je loopt (maar) 40 meter naar het nabijgelegen stand.

Architect: Durmus Dilekci DDA, Istanbul (Turkije)

Sto-producten: StoTherm Classic

2. Jade Signature, Miami (USA)

De woontoren "Jade Signature", ontworpen door Herzog & de Meuron, ligt dicht bij Miami in de Amerikaanse staat Florida en wordt gekenmerkt door zijn resortachtige karakter, eenvoudige elegantie en spectaculaire uitstraling. De imposante toren met 58 verdiepingen ligt direct aan het zand van Sunny Isles Beach en creëert een correlatie tussen het interieur en exterieur, het strand en de stad.

Architect: Herzog & de Meuron, New York City (USA)

Sto-producten: Stolit Milano

3. FIVE Palm Jumeirah Hotel, Dubai (UAE)

FIVE Palm Jumeirah is een hotel dat het aandurft om anders te zijn en de glamour en sfeer van Dubai vast te leggen. Dit lifestylehotel ligt tegen een adembenemende achtergrond van het strand en de skyline van Dubai Marina en beschikt over 470 luxe kamers en suites met uitzicht op de oceaan of de stad.

Hoewel het hotel bestaat uit kamerhoge ramen die het uitzicht op de omgeving voor eindgebruikers maximaliseren, doorbreken de witte, schuine balkons in een gestapelde opstelling de schittering van het glas.

Architect: P&T Architects and Engineers Ltd., Dubai (UAE)

Sto-producten: StoTherm Classic

4. Nobo Otrobanda, Willemstad (Curaçao)

Hoewel het een ziekenhuis is, droom je toch weg bij het prachtige eiland door de vrolijke kleurstelling op het gebouw. Het ziekenhuis in Willemstad is ontworpen door de Nederlandse architecten van OZ (Amsterdam) en EGM (Dordrecht). Met dit moderne ziekenhuis met state-of-the-art apparatuur, is de gezondheidszorg op het eiland naar een hoger plan getild. Het ontwerp grijpt in alle aspecten terug naar de historie, cultuur, omgeving én bevolking van Curaçao, zeggen de architecten van dit bijzondere gebouw. "Een ziekenhuis dat alleen daar kan staan, want er is ook maar één Curaçao".

Architect: EGM architecten, Dordrecht (NL) en OZ, Amsterdam (NL)
Sto-producten: StoTherm Classic, Stolit in diverse kleuren

5. Infanta Doña Elena, Águilas (Spanje)

In het zonnige Águilas in Spanje staat een spierwit auditorium dat ook wordt gebruikt als concertzaal: Infanta Doña Elena. Het gebouw resulteert in een grote 'massa', gevormd door de verschillende karakters van de ruimtes eromheen. De gevels, die de stad raken, zijn strak wit gestuct en vormen mee met de omgeving. Elegant met een ordelijke uitstraling.

Architect: Estudio Barozzi Velga, Barcelona (Spanje)

Sto-producten: StoVentec R met Stolit


Meer inspiratie of zelf aan de slag gaan?

Door al deze prachtige referenties inspiratie opgedaan? Ga dan zelf aan de slag met het ruime assortiment gevelsystemen en gevelbekleding van Sto. Creëer een unieke gevel door middel van de online design tool Sto-Cladding Creator, waarmee u een gepersonaliseerde gevelbekleding kan samenstellen. Of bekijk onze Nederlandse referentielijst voor meer inspiratie.

Heeft u vragen of wilt u een bezoek plannen voor onze showroom in Tiel? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Internationale referenties

sto_emmer_wereldkaart

Bekijk alle internationale referenties via sto.com.