Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Energetisch renoveren loont!

ecofys_nrp

NRP wil tempo energetisch renoveren versnellen

Energiebesparing bij renovatie van woningen, kortweg 'energetische renovatie' genoemd, loont. Voor iedereen. Dat blijkt uit verkennend onderzoek van het NRP uitgevoerd door Ecofys. Frank Bijdendijk, bestuursvoorzitter NRP en Dick Tommel, voorzitter NRP Spaar het Klimaat, boden het rapport op 8 juni aan de voorzitter van de SER, Mariëtte Hamer.

In het rapport 'Energetische renovatie van woningen, goed voor Nederland', staan de kwantificeerbare baten voor de overheidsfinanciën beschreven en berekend. Energetische renovatie draagt niet alleen bij aan een hoger comfort voor gebruiker, een lagere energierekening en minder CO2-emissie. Maar is ook goed voor de overheidsfinanciën. Dat komt vooral door de grote betekenis van energetische renovatie voor de lokale en regionale economie en werkgelegenheid. Het positieve saldo op de overheidsfinanciën komt neer op 13 miljard in 2020. De afname van staatsinkomen uit verkoop van gas, het heffen van belasting en btw op energie is slechts een derde van de opbrengsten uit de toegenomen groei van de economie. Meer lezen? Download het rapport aan de rechterkant van deze pagina.

Meer informatie over stichtingMeer informatie over het

Download rapport

ecofys_spaar_het_klimaat_2015l

Energetische renovatie van woningen, goed voor Nederland. Voordelen van hoger tempo van renoveren tot 2020 in beeld gebracht.