Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Prefab gevelisolatie

Prefab gevelisolatie van Sto

Sto en Elastolith bundelen krachten in prefab gevelisolatiesysteem: StoTherm Wood met Sto-Steenstrips

Sto Isoned zet een innovatief prefab gevelisolatiesysteem in de markt dat StoTherm Wood combineert met de Sto steenstrip. Het resultaat is een geprefabriceerd systeem met een klassiek Nederlandse uitstraling, geschikt voor houtskeletbouw. Daarmee komen beide bedrijven tegemoet aan de vraag naar prefab oplossingen. Deze innovatieve toepassing is door Elastolith ontwikkeld en wordt door Sto Isoned verder op de markt gebracht.

Met deze samenwerking sluiten Sto Isoned en Elastolith tevens aan op de renovatiebehoefte van de huidige markt, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het energetisch en esthetisch verbeteren van de bestaande woningvoorraad. StoTherm Wood in combinatie met de Sto steenstrip resulteert in een prefab systeem met een Nederlandse uitstraling dat geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. Sto Therm Wood wordt in Duitsland en Scandinavië al op grote schaal toegepast om houtskeletbouw te combineren met energiezuinig bouwen of renoveren. Op het systeem is een verzekerde garantie van 10 jaar mogelijk. Hiervoor zijn de benodigde attesten aanwezig en kan de juiste advisering en begeleiding gegeven worden.

Lange levensduur
"Wij ontwikkelden dit systeem in nauwe samenwerking met de houtskeletbouw industrie om zo een snel te construeren gevel met het uiterlijk van een Nederlandse baksteen te realiseren. Het heeft zich inmiddels in meerdere grootschalige projecten succesvol bewezen. Het is duurzaam en het detail bepaalt de kwaliteit. Omdat we die techniek beheersen, kunnen wij een lange levensduur garanderen,” aldus Eric Wielens, CEO van Elastolith. En algemeen directeur Rob de Jong van Sto Isoned vult aan: "Dankzij de samenwerking beschikt Sto nu over een systeem dat 100% aansluit op de Nederlandse vraag naar prefab fabricage en snel bouwen. Daarmee dekken we een voor Sto Isoned nieuw marktsegment af. Wij beschikken over de kennis en middelen om dit systeem de komende jaren actief onder de aandacht te brengen van conceptuele bouwers, timmerfabrieken, architecten en woningbouwverenigingen."

Meer informatie? Neem contact met ons op via 0344 62 0666 of info.nl@sto.com.


Trompstraat, Drunen.
Een prefab geconstrueerde gevel met het uiterlijk van Nederlandse baksteen zet de toon voor deze grote wijkrenovatie. In één dag werd de bestaande gevel vervangen door een nieuwe. Het resultaat? Niet alleen een energetische opwaardering van de woningen, maar vooral een modern uiterlijk.


Trompstraap, Drunen

Naar referentie

Meer lezen over het succesvol renoveren met prefab gevelisolatie? In Drunen realiseerde men in één dag tijd een nieuwe gevel met Nederlands uiterlijk en hoogwaardige thermische isolatie.