Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoVerotec Photovoltaic

Een gevel die energie opwerkt

Geen uitstoot. Geen verbruik van fossiele grondstoffen. Photovoltaïsche zonne-energie is de meest milieuvriendelijke vorm van energie. De kracht van de zon is alleen niet overal inzetbaar. Soms is de locatie de beperkende factor. Een andere keer het visuele aspect: tot nu toe worden bijna alle systemen op het dak geïnstalleerd.

Sto brengt zonnecellen voor op de gevel: de panelen kunnen in de gevel worden geïntegreerd. StoVerotec Photovoltaic omvat twee esthetische systemen voor gevelrenovatie. Allereerst bespaart u met StoVerotec Photovoltaic ongeveer 40% energie. Daarnaast genereert de gevel zelf energie: tot 700 kWh per kWp (piek) per jaar.

Op weg naar een emissievrij gebouw
Een voorgehangen, belucht gevelsysteem van Sto zorgt sowieso voor een flinke verlaging van het energieverbruik. Het StoVerotec Photovoltaic syteem verbetert daarnaast de energiebalans van een gebouw aanzienlijk. Het gemiddelde jaarlijkse rendement is ongeveer 700 kWh per kWp. Afhankelijk van de gekozen kleur komt dit overeen met een jaarlijkse elektriciteitsopbrengst van 55-80 kWh per m2 PV-module. Het gemiddelde, jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een Europees gezin met 2 kinderen is 4.500 kWh. Theoretisch kan deze energie door een photovoltaïsche gevel van 57-82 m2 worden opgewekt.

Opbouw StoVerotec Photovoltaic
De photovoltaïsche modules van StoVerotec Photovoltaic zijn in de fabriek verwerkt tot een sandwichelement met geëxpandeerd glas. Het gewicht van de 20 millimeter dunne plaat zelf is zeer laag (10 kg / m²). Terug liggende beugels op de steunplaat zorgen voor onzichtbare bevestiging van 1200 x 600 millimeter modules, zodat een homogeen geveloppervlak ontstaat. het creëren van een homogene geveloppervlak. StoVerotec Photovoltaic werkt zwart ingelijste elementen, die op onderliggende rails worden bevestigd.

StoVerotec Photovoltaic

Sto brengt photovoltaïsche systemen aan de gevel. Want waarom zouden zonnepanelen alleen efficiënt op het dak geplaatst kunnen worden?

Video | 1:18

Brochure StoVerotec Photovoltaic

Download hier de StoVerotec Photovoltaic brochure

Ontdek de milieuvriendelijke systemen van StoVerotec Photovoltaic