Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Lotusan®

Lotusan® – voor schone en droge gevels

Lotusan® gevelverf en buitenpleisters beschikken over uitstekende fysische eigenschappen, maar ook over het unieke Lotus-Effect®. Dankzij deze technologie blijven gevels langer mooi. Het Lotus-Effect® ondersteunt het vermogen tot zelfreiniging: vuil hecht zich minder gemakkelijk en spoelt er door de regen af. De gevel blijft dus langer schoon en droog.

De natuur als voorbeeld
De inspiratie voor deze moderne technologie komt uit de natuur. Van het lotusblad om precies te zijn. Deze plant heeft de eigenschap dat na elke regenbui alle bladeren droog en schoon zijn. Lotusbladeren blijken een microstructuur te hebben met een bijzonder effect: vuildeeltjes hechten maar zeer beperkt aan het oppervlak en worden bij de eerste de beste regenbui weggespoeld. Het vuil ‘parelt’ er als het ware vanaf.

Deze combinatie van biologie en techniek heeft geresulteerd in een reeks vooruitstrevende producten op basis van biomimicry: gevelverven met Lotuseffect.

Het resultaat: vuil spoelt weg met de regen en gevels blijven langer schoon. Algen- en schimmelgroei worden permanent geremd.


Voordelen

  • Vuil 'parelt' er met de regen af. De gevel blijft langer schoon en droog.
  • Algen- en schimmelgroei worden structureel geremd.
  • Zekerheid - 10 jaar werkzaam
  • Wereldwijd al op miljoenen m2's gevel toegepast.
  • Waardebehoud op lange termijn.

Referentie

eltheto_rijssen_1

Bekijk één van de onze referenties met Lotusan, bijvoorbeeld Woonzorgcomplex Eltheto in Rijssen.

StoColor Lotusan®

Het Lotus-effect® van Sto: gevels blijven droger en schoner, omdat vuil samen met de regen van de gevel af parelt.

Video | 0:55