Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoColor X-black

StoColor X-black

StoColor X-black: Gevelverf als hitteschild

StoTherm Classic® is het buitengevelisolatiesyteem van Sto dat al meer dan 50 jaar wordt toegepast. Het systeem is inmiddels verwerkt in meer dan 100 miljoen vierkante meter gevel. StoTherm Classic® wordt voortdurend geoptimaliseerd. De nieuwe warmte-reflecterende gevelverf bijvoorbeeld, StoColor X-black, maakt de buitengevel nog beter bestand tegen de invloed van zonlicht.

Er is veel vraag naar donkere verf voor gevels. In het verleden werd echter meestal uitgeweken naar een mineraal systeem bij donkere kleuren. Met de komst van NIR-technologie (Near Infrared Reflection) van StoColor X-black is de toepassing van donkere verf ook mogelijk op gevels die geïsoleerd zijn met polystyreen (EPS).

Donkere kleuren op de gevel kunnen onder invloed van zonnestraling de gevel enorm opwarmen: temperaturen van meer dan 80°C zijn geen uitzondering. Bij gevels die geïsoleerd zijn met polystyreen is dat een probleem. Als een dergelijke gevel regelmatig warmer wordt dan 70°C, kan dat schade veroorzaken aan de isolatie- en pleisterlaag.

Donkere kleuren ook mogelijk op EPS isolatie
De matzwarte gevelverf StoColor X-black heeft de eigenschap dat de temperatuur van de gevel onder de 70°C blijft. De speciale NIR pigmenten reflecteren het zonlicht in het onzichtbare, infrarood-nabije gebied. Vergeleken met normale gevelverf geeft dit een temperatuurverlaging van maar liefst 15 tot 20%.

StoColor X-black is gebaseerd op pure acrylaat en zorgt daardoor voor een uitstekende hechting. StoColor X-black zorgt voor duurzame, intense kleuren. De gevelverf is geschikt voor nieuwbouw en renovatie en is verkrijgbaar in alle kleurtinten van het StoColor systeem.

iQ - Intelligente gevelverven
Beter, slimmer, functioneler én gericht op de toekomst. De iQ-gevelverven van Sto zijn dankzij speciale vulstoffen en innovatieve recepturen uniek in hun soort. Door de inspiratie uit de natuur, het principe van biomimicry, zijn we in staat om functionele oplossingen te ontwikkelen en produceren die aanzienlijke verbeteringen bieden ten opzichte van conventionele producten.

De belangrijkste eigenschappen van StoColor X-black

  • Warmte reflecterende acrylaat gevelverf met NIR-technologie (Near Infrared Reflection)
  • Vergeleken metconventionele gevelverven maar liefst 20% verlaging van de oppervlaktetemperatuur
  • Piektemperatuur veroorzaakt door zonne-opwarming blijft onder de 70°C
  • Leverbaar in alle kleuren van het StoColor systeem, andere kleuren op aanvraag mogelijk
  • Kan ook worden gebruikt bij renovatie van de buitengevelisolatie en op monolithische bouwconstructies
  • Door het hoge dekkende vermogen is het niet per se noodzakelijk dat de gekleurde grondverf ook voorzien is van NIR-technologie
  • In het StoTherm Classic® systeem ook HBW <10 mogelijk

StoColor X-black

De nieuwe warmtereflecterende gevelverf StoColor X-black verbetert StoTherm Classic® tegen oververhitting.

Video | 1:36

Productprogramma

Produkcatalogus

Technische informatie, veilgheidsgegevens en overige productinformatie vindt u in onze productcatalogus.