Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoColor Dryonic G

De intelligente gevelverf voor droge gevels in recordtijd.

Sto laat zich al jaren inspireren door de natuur en hanteert het principe van de biomimicry. Dit betekent dat we leren van de natuur. Op basis van dit principe hebben onderzoekers bij Sto de zogenaamde ‘Dryonic technologie’ ontwikkeld en doorgezet naar een intelligente gevelverf: StoColor Dryonic G. Deze gevelverf beschikt, net als de Namibische woestijnkever, over een hydrofiele-hydrofobe microstructuur. Door deze microstructuur wordt het door regen, dauw of nevel gevormde water op de gevel snel afgevoerd. Dat betekent een droge gevel in recordtijd!

Een kever als voorbeeld

Om in de hitte van de West-Afrikaanse Namibwoestijn niet uit te drogen, beklimt de Namibische woestijnkever iedere ochtend de top van een zandduin. Daar weet hij de nevel op te vangen die vanaf de Atlantische Oceaan over de duintoppen van de woestijn trekt door zijn rugschild schuin omhoog te steken. De ochtendnevel slaat neer op het rugschild van de kleine kever. Daar condenseren minuscule waterdruppels die via zijn rug richting zijn mond rollen. Het rugschild van de kever heeft een slimme structuur. Hydrofiele toppen trekken het water aan, dat vervolgens door hydrofobe dalen wordt afgevoerd. Zonder deze gerichte afvoer van water zou het twee centimeter grote kevertje niet lang kunnen overleven in de droogte van de woestijn, waar het slechts éénmaal per jaar regent.

Brochure

StoColor Dryonic G Brochure

StoColor Dryonic G
Nu beschikbaar: de brochure voor StoColor Dryonic G!