Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Opdikken van gevelisolatie

Opdikken van een bestaand gevelisolatie systeem

Als het gaat over renovatie, zijn er veel argumenten voor het opdikken van de oude gevel. Sto heeft daarvoor een goedgekeurde methode die de oude isolatie in stand houdt, en tegelijkertijd de isolerende werking aanzienlijk verbetert.

Met opdikken van een gevel kunt u zelfs een isolatiesysteem creëren dat energieneutraal is. Bovendien bespaart u veel kosten omdat u niet eerst een bestaand systeem hoeft te slopen en afvoeren. Als het bestaande systeem stabiel en duurzaam genoeg is, is het aanbrengen van een nieuwe isolatielaag vrij gemakkelijk. Door opdikken worden scheuren en koudebruggen mee gerenoveerd. Bovendien biedt Sto qua design van de gevel enorm veel mogelijkheden.

Een investering die de moeite waard is
Het proces van opdikken slaat twee vliegen in een klap: het is energie-efficiëntie en herstelt tegelijkertijd de schade. Vaak is het de meest economische en ecologische oplossing. Het bestaande systeem wordt hergebruikt, dus u heeft geen kapitaalverlies. De meer kosten van opdikken tegenover een pleisterrestauratie zijn relatief laag. Steigers zijn toch nodig en er moet ook worden bepleisterd. U bespaart de kosten van het verwijderen van het oude systeem. Bovendien realiseert u een gebouw met betere energieprestaties. Door de oplopende energieprijzen resulteert dat op termijn in lagere vaste kosten.

Brochure

Opdikken brochure

Renovatie en buitengevelisolatie
Feiten en informatie over herstel en isolatie van bestaande gevels.