Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Isolatie

Isolatie van de buitengevel: een blijvende investering

Wat is de meest duurzame energie? Het antwoord op die vraag is simpel: de energie die niet wordt gebruikt! Ook bij renovatie zorgt het isoleren van gevels voor een enorme besparing op energie. Minder energieverbruik vermindert de CO2 uitstoot. En levert daardoor een bijdrage aan de zo noodzakelijke beperking van de opwarming van de aarde.

Renoveren: wat nu?
Als u gaat renoveren, is het logisch om dat meteen goed te doen. Maar wat is goed? Dit heeft alles te maken met het ambitieniveau en de verwachte exploitatietermijn van de woningen. Wanneer er binnen 15 jaar gesloopt gaat worden, is het economisch niet verantwoord om meer te doen dan spouwmuurisolatie. Maar als woningen nog 25 jaar in gebruik zullen zijn, is renovatie op nieuwbouwniveau een standaard die steeds meer corporaties hanteren. In dit verband is het ook goed om het beleid van de overheid in het oog te houden.

Beleid van de overheid
Het kabinet wil bestaande gebouwen energiezuiniger maken. Vanaf 2020 is vrijwel alle nieuwbouw energieneutraal, vanaf 2050 ook alle bestaande bouw. Energieneutraal wil zeggen dat een gebouw per jaar bijna evenveel energie opwerkt als het gebruikt. Er zijn allerlei energiebesparende maatregelen denkbaar. Maatregelen die de schil van een gebouw betreffen, vragen speciale aandacht. Een professioneel geïsoleerde schil kan het energiegebruik van een gebouw enorm verminderen. De overheid maakt allerlei subsidies en voordelige leningen mogelijk om partijen te stimuleren tot energiebesparende maatregelen.

Buitengevelisolatie, waarom eigenlijk ?
Door de buitengevel van de woning te isoleren, bereikt u op een efficiënte manier het hoogst haalbare resultaat. Maar buitengevelisolatie heeft meer voordelen:

  • Bescherming van de buitenschil en constructie
  • ‘Slanke’ manier van isoleren: geen onnodig ruimteverlies
  • Elimineert koudebruggen in de gevel
  • Bedrijfseconomisch interessant: hogere RC-waardes met minimale meerprijzen
  • Hoog wooncomfort, want kieren en kou zijn verleden tijd.
  • Lagere energierekening.

Het oog wil ook wat
Besparen op energie alleen is niet genoeg. Elk mens wil ook graag een mooie woning, in een mooie woonomgeving. De balans tussen schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid is een belangrijke opdracht voor Sto. Als leverancier van hoogwaardige gevelisolatie systemen voor renovatie en nieuwbouw levert Sto een bijdrage aan energiezuinige én mooiere woningen.

Onze producten geven architecten en ontwerpers volop vrijheid in de ontwerpfase, ook bij renovatie. Sto gevelisolatie systemen worden dan ook volop toegepast in Nederland. Ons land heeft nu eenmaal talloze geliefde wijken en unieke gebouwen, die van grote waarde zijn. Sto werkt mee aan het leefbaar houden van deze wijken, door gevels op hoog energetisch en esthetisch niveau te renoveren. Het resultaat: aantrekkelijke, traditionele of eigentijdse woningen die hun waarde behouden. In het menu Waardebehoud ziet u een overzicht van een aantal van onze renovatieprojecten in Nederland.

Trias Energetica

Trias Energetica: alles begint bij de schil

De Trias Energetica is de 3-stappen strategie voor het duurzaam ontwerpen van gebouwen. In de Trias gaat veel aandacht naar de schil van een gebouw. Ook bij renovatie zijn duurzame maatregelen voor de gevel vaak zinvol. In de meeste gevallen geldt: "Als er toch gerenoveerd gaat worden, doe het dan goed!"

Renovatie Paddepoel, Groningen

Een spiksplinternieuwe gevel met het uiterlijk van Nederlandse baksteen zet de toon voor deze NoM-appartementencomplexen in Groningen. De gevel is voorzien van lichtgewicht minerale steenstrips. Lees meer over dit snelle en slimme renovatieproject.

Meer over de gevel

Staat u voor een renovatie en wilt u meer weten over het isoleren van de gevel? Op deze pagina's leest u alle ins en outs over energiebesparende maatregelen.