Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Waarom gevelisolatie?

Buitengevelisolatie: het bouwen van de toekomst

Als het gaat over duurzaam bouwen, zijn de plannen van het kabinet glashelder: gebouwen en woningen moeten energiezuiniger worden. Vanaf 2022 is vrijwel alle nieuwbouw energieneutraal, vanaf 2050 ook alle bestaande bouw. In de Trias Energetica gaat dan ook veel aandacht naar de schil van een gebouw. Gevelisolatie – zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw – kan zorgen voor een enorme besparing op het energieverbruik. Echter: met alleen ‘stenen stapelen’ komen we er niet. De praktijk wijst uit dat buitengevelisolatie systemen een aanzienlijk beter rendement kunnen leveren als het gaat om energiegebruik.

Isoleren: wat nu?
Nederland moet energieneutraal worden gebouwd. Maar hoe doet u dat? Het isolatiepakket bepalen kan een lastige opgave zijn. Bij renovatie heeft dit natuurlijk alles te maken met het ambitieniveau en de verwachte exploitatietermijn van de woningen. Bij nieuwbouw gelden weer andere ambities die nog sneller gerealiseerd moeten worden. De hoge opgave waar de markt voor staat maakt het voor u als architect dan ook niet makkelijker. Sto kan bij dit proces dienen als sparring- en adviespartner. Met de hulp van ons uitgebreide technische team, onze ontwerpafdeling StoDesign en de kennis van de projectmanagers kunt u in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces terecht bij Sto.

insulation_system_plates_isnl Volledige grootte

De vier isolatiematerialen van Sto.

Functional design solutions for façades
De buitengevelisolatie systemen van Sto geven architecten talloze mogelijkheden. De vormgever maakt keuzes voor zowel de inhoud van het systeem als voor de esthetische kant, waarmee een gebouw een unieke uitstraling krijgt. De keuze begint bij het isolatiemateriaal. Bij Sto is er keuze uit vier soorten isolatiemateriaal, met elk zijn eigen eigenschappen. Zo kan er gekozen worden voor geëxpandeerd polystyreen, de meest gekozen vorm van isolatie voor de buitengevel. Maar daarnaast biedt Sto ook het niet brandbare isolatiemateriaal minerale wol aan in het StoTherm Mineral systeem. Als de ruimte beperkt is, kan de resolplaat van fenol hardschuim een uitkomst bieden. Heeft de architect of de opdrachtgever een wens om een duurzame gevel / gebouw te creëren, dan is houtvezelisolatie een goede oplossing.

De keuze voor een gevelbekleding hangt samen met het gekozen systeem. Elk systeem heeft zijn eigen afwerkingsmogelijkheden. Zo is er keuze uit strak stucwerk met het assortiment sierpleisters, een gemetselde uitstraling met minerale steenstrips of het standaardassortiment keramische steenstrips, glasmozaïek, natuursteen, Verolith-elementen of een combinatie van mogelijkheden. Ook biedt Sto verschillende verfsystemen die zorgen voor de perfecte finishing touch van uw ontwerp. Met de gevelisolatie systemen van Sto kunt u met uw ontwerpen dus ook een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze maatschappij, want een gebouw is pas duurzaam als het ook mooi is.

Buitengevelisolatie, waarom eigenlijk?
Door de buitengevel van de woning te isoleren, bereikt u op een efficiënte manier het hoogst haalbare resultaat. Maar buitengevelisolatie heeft meer voordelen:

  • Perfecte combinatie esthetiek, techniek en duurzaamheid
  • Bescherming van de buitenschil en constructie
  • ‘Slanke’ manier van isoleren: geen onnodig ruimteverlies
  • Elimineert koudebruggen in de gevel
  • Bedrijfseconomisch interessant: hogere RC-waardes met minimale meerprijzen
  • Hoog wooncomfort, want kieren en kou zijn verleden tijd
  • Lagere energierekening
  • Een nieuw en modern uiterlijk; duurzaamheid is een combi van techniek en esthetiek

Meer weten over gevelisolatie?

Wat kan gevelisolatie in uw ontwerp betekenen?

U bent benieuwd naar wat gevelisolatie in uw ontwerp kan betekenen? Op deze pagina's leest u alle ins en outs over energiebesparende maatregelen.

Brochures

Meer weten over de eigenschappen van de benoemde isolatiematerialen? Of over alle gevelbekledingen? In de onderstaande brochures vindt u alle informatie die u zoekt. Heeft u toch nog een vraag of wilt u meer weten over onze systemen en producten, dan kunt u terecht op ons contactformulier.