Waarom gevelisolatie?

Buitengevelisolatie: het bouwen van de toekomst

Als het gaat over duurzaam bouwen, zijn de plannen van het kabinet glashelder: gebouwen en woningen moeten energiezuiniger worden. Vanaf 2020 is vrijwel alle nieuwbouw energieneutraal, vanaf 2050 ook alle bestaande bouw. In de Trias Energetica gaat dan ook veel aandacht naar de schil van een gebouw. Gevelisolatie – zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw – kan zorgen voor een enorme besparing op het energieverbruik. Echter: met alleen ‘stenen stapelen’ komen we er niet. De praktijk wijst uit dat buitengevelisolatie systemen een aanzienlijk beter rendement kunnen leveren als het gaat om energiegebruik.

Isoleren: wat nu?
Ook voor isoleren geldt: als u het doet, doe het dan meteen goed. Maar wat is goed? Bij renovatie heeft dit natuurlijk alles te maken met het ambitieniveau en de verwachte exploitatietermijn van de woningen. Wanneer er binnen 15 jaar gesloopt gaat worden, is het economisch niet verantwoord om meer te doen dan spouwmuurisolatie. Maar als woningen nog 25 jaar in gebruik zullen zijn, is renovatie op nieuwbouwniveau een standaard.

Functionaliteit en esthetiek
De buitengevelisolatie systemen van Sto geven u als architect talloze mogelijkheden. Strak gestuct, een gemetselde uitstraling, een combinatie van beiden. Alles is mogelijk met de producten die Sto u biedt. Verschillende verfsystemen zorgen voor de perfecte finishing touch van uw ontwerp. Met Sto gevelisolatie systemen kunt u met uw ontwerpen dus ook een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze maatschappij.

Buitengevelisolatie, waarom eigenlijk?
Door de buitengevel van de woning te isoleren, bereikt u op een efficiënte manier het hoogst haalbare resultaat. Maar buitengevelisolatie heeft meer voordelen:

  • Perfecte combinatie esthetiek, techniek en duurzaamheid.
  • Bescherming van de buitenschil en constructie
  • ‘Slanke’ manier van isoleren: geen onnodig ruimteverlies
  • Elimineert koudebruggen in de gevel
  • Bedrijfseconomisch interessant: hogere RC-waardes met minimale meerprijzen
  • Hoog wooncomfort, want kieren en kou zijn verleden tijd.
  • Lagere energierekening.

Meer weten over gevelisolatie?

Wat kan gevelisolatie in uw ontwerp betekenen?

U bent benieuwd naar wat gevelisolatie in uw ontwerp kan betekenen? Op deze pagina's leest u alle ins en outs over energiebesparende maatregelen.