Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Moderne woningen in het hart van Hoogvliet

p1080048__large

In Rotterdam zijn 16 woningen van Hart van Hoogvliet opgeleverd. De woningen zijn op de Postweg van Rotterdam Hoogvliet gebouwd vlakbij verschillende winkels, basisscholen en het voortgezet onderwijs. De woningen zijn voorzien van een thermische schil door IJsselmonde uit Rotterdam. Het gevelisolatiesysteem zorgt voor een fijn binnenklimaat voor de nieuwe bewoners én zij besparen daarmee flink op de stookkosten.

De woningen in Hart van Hoogvliet zijn eigentijds en licht, met grote ramen. Naast een goed bemeten woonkamer zijn er in de basis maar liefst 4 slaapkamers. Door een goede ligging van de voor- en achtertuinen kun je genieten van zon en schaduw op verschillende momenten van de dag. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

dji_0704__large Volledige grootte

Hart van Hoogvliet net na oplevering

Fris en eigentijdse uitstraling

Hart van Hoogvliet is een ontwikkeling van Kalliste Woningbouwontwikkeling. Het ontwerp is verzorgd door HOYT Architecten & Bouwmanagers, en de uitvoering door BM van Houwelingen. De architect noemt het project fris en eigentijds. De kopers mogen zelf hun raamverdeling bepalen, echter zijn de buitengevels van de woningen gemanifesteerd met een strak wit raster. Daardoor werd het gevelbeeld tegelijkertijd speels en samenhangend. Een buitengevelisolatiesysteem voorzien van stucwerk en minerale steenstrips paste hierbij het beste. Het buitengevelisolatiesysteem van Sto Isoned is opgebouwd uit een lijmlaag, een isolatiepakket en een spanningsverdelende laag. De gevels zijn afgewerkt met stucwerk en de accentvlakken met steenstrips in verticaal verband.

Snel samenwerken voor mooi resultaat

De bouw is gestart met het slopen van de leegstaande kerk en pastorie, in het voorjaar van 2020. Vervolgens is er toch in een onafgebroken tempo door BM van Houwelingen doorgebouwd aan de gasloze woningen. Ondanks de beperking voor wat betreft COVID-19, is er doorgegaan op een verantwoorde wijze. Door de samenwerking van de architect met de toekomstige bewoners, hebben de woningen een bijzonder uiterlijk gekregen. Dit is een beeldbepalend concept voor de architectuur. Je kan de verschillende keuzes goed zien als je nu door de straten loopt. De uitvoering van het stucwerk in combinatie met de steenstrips op het gevelsysteem StoTherm Classic is vakkundig uitgevoerd door IJsselmonde, waardoor de woningen elan hebben gekregen en de wijk een prachtig project rijker is.

p1080066__large Volledige grootte

De gevels zijn voorzien van minerale steenstrips en stucwerk.

Neem contact met ons op!

Sto Isoned bv 

Lingewei 107
Tiel

Tel.: +31 344 62 0666