Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Terug

Vijf projecten in de sneeuw!

De winter staat voor de deur. Het wordt kouder, maar krijgen we dit jaar een witte winter of valt het dit jaar tegen? Om alvast in de stemming te komen nemen we je mee naar een aantal plaatsen in de wereld: projecten in de sneeuw.

In de winterdagen is het op veel plekken in de wereld koud. Een goed isolatiepakket kan helpen om het binnenklimaat aangenamer te maken tijdens deze koude dagen. Dat doet Sto overal ter wereld, van Azië tot Amerika.

44681

Woonhuis Agu-de Panke | Hokkaido, Japan

Van tempels tot sushi: de Japanse cultuur is bij vele bekend vanwege haar prachtige elementen. Maar wist u dat het in Japan ook ijzig koud kan worden? Japan biedt winters die je nergens anders vindt. Op het noordelijke eiland Hokkaido valt meer dan vijftien meter poedersneeuw per jaar. Dat betekent dat het er veel en vaak sneeuwt. En met een lage vochtigheidsgraad is de sneeuw ook nog eens poederzacht. Dit woonhuis is gelukkig goed geïsoleerd, waardoor de bewoners er warm bijzitten.

Sto-producten: StoTherm Classic

11492

Loire Valley Bungalows | Seoul, Zuid-Korea

De sneeuw is misschien wel de beste reden om Korea in de winter te bezoeken, want dat betekent niet alleen dat je de kans krijgt om je over te geven aan activiteiten zoals skiën en sleeën, maar ook om te genieten van speciaal winter street food, zoals zoete aardappel en kastanjes. Seoul is een bijzondere stad en kenmerkt zich door de diversiteit van de stad. De architect van de bungalows bracht rust terug in het gevelbeeld. Doordat Seoul al langer kampt met veel CO2 in de stad, zijn de gevels van de bungalows voorzien van StoColor Climasan, de verf die stikstof omzet in schone lucht. Zo dragen de bungalows ook nog eens bij aan een gezondere stad.

Sto-producten: StoColor Climasan


18207

Basisschool | Auer, Italië

Zeg je wintersport, dan zeg je Tirol. Wie over de Brennerpas of de Reschenpas vanuit Oostenrijk het grondgebied van de staat Italië binnenrijdt, merkt, afgezien van de vanaf daar tweetalige bewegwijzering en andersoortige openbare opschriften – boven in het Duits, onder in het Italiaans – eigenlijk amper verschil tussen Oostenrijk en Italië. De prachtige natuurlandschappen met veelal bergen en meren zijn in het winterseizoen dé place-to-be voor wintersportliefhebbers. In de noordelijkste provincie in Italië, Zuid-Tirol, vind je het idyllische dorp Auer, waar een prachtig nieuw gebouw staat, dat dient als basisschool voor de kinderen van inwoners van de omgeving. Het gebouw is goed ingepakt en afgewerkt met strakke witte sierpleister. Picture perfect!

Sto-producten: StoTherm Vario met StoMiral

26746

Eensgezinswoning Walter Büscher | Überlingen, Duitsland

Aan de prachtige noordoever van de Bodensee in Duitsland ligt het plaatsje Überlingen. Zomers een waar paradijs voor watersporters, 's winters een oase van rust met prachtige natuur. De bijzondere architectuur in het stadje geeft in de wintertijd het gevoel van een kerstfilm: gemütlich. Ook bij het zien van dit woonhuis is dat gevoel wat overheerst: sfeervol, gezellig en knus.

Sto-producten: StoColor Dryonic S in RAL 3003

41599

Paddepoel | Groningen, Nederland

Dichterbij huis vinden we de wijk Paddepoel in het noordelijke Groningen, waar woningcorporatie Lefier ruim 1.000 woningen aangepakt heeft, en hoopt eind 2021 meer dan 1.200 woningen naar energielabel A te krijgen. De bewoners van deze appartementencomplexen zitten er al een tijdje warmpjes bij, ook tijdens de winterdagen, want de eerste complexen werden in 2014 al gerenoveerd.

Sto-producten: StoTherm Classic met Sto-Steenstrips

paddepoel_4

Meer inspiratie vind je bij Sto

Kan jij ook geen genoeg krijgen van al die mooie beelden en prachtige projecten? Neem dan eens een kijkje op onze referentielijst, waar je nog veel meer projecten ontdekt.

Op zoek naar 'winters' materiaal: Met QS-producten van Sto werk je ook het koude en natte seizoen veel langer door. De unieke bindmiddeltechnologie versnelt de filmvorming op het oppervlak nadat de gevelverven zijn aangebracht met het speciale StoAdditiv QS. Bekijk de QS-reeks hier.

Meer op zoek naar gevelbekleding? Het materiaal Sto-Glasmozaïek is verkrijgbaar in de winterse 'frosty-variant', waarbij het lijkt alsof de oppervlakte van de tegeltjes bevroren is. Het gebruik van de tool is gratis, dus meld je vandaag nog aan via deze link.

Neem contact op!

46084_1

Heb je na het zien van deze prachtige winterse projecten ook een project dat goed ingepakt moet worden? Of heb je een hele andere vraag? Neem dan contact op met ons. Onze specialisten kunnen je adviseren op het gebied van verduurzaming, materialisatie, techniek en isolatie. Laat jouw gegevens achter via het contactformulier.