Terug

Kletterzentrum Eichstatt, Schernfeld (DE)

Project

Kletterzentrum Eichstatt

Gereed

2016

Architect

Seibold + Seibold, Eichstatt

Applicatie

Marmor Stettinger, Weissenburg

Opdrachtgever

Sektion Eichstatt des Deutschen Alpenvereins e.V., Eichstatt

Producten

StoTherm Classic + Stolit K 2.0mm en StoTherm Vario + Natural Stone Tiles

Foto's

Gerhard Hagen, Bamberg

Het kubusvormige gebouw van het 'Kletterzentrum' staat op de Blumenberg in de buurt van Eichstätt in het midden van de Jura steengroeven en in de directe omgeving van het bedrijf VeroStone, dat de natuurstenen gevel heeft geleverd. Het levert op de noord- en het zuidzijde een indrukwekkende stenen gevel op, een combinatie van materialen en kleuren die samengesteld zijn door de internationale StoDesign afdeling.

De natuursteentegels van verschillende grootte, gemaakt van Jura en schelpkalksteen, werden verlijmd op het thermische isolatietsysteem StoTherm Vario. Voor de eerste keer werd het modulaire systeem van steen / ETICS gerealiseerd met plaatmaten tot 100 cm lengte en een gevelhoogte van 12 meter. De verschillende natuursteenkleuren en oppervlakteafwerkingen (gezandstraald en geschuurd) creëerden een architectonische, indrukwekkende en tegelijkertijd functionele gevel.

Locatie