Terug

Laan van Berlijn, Haarlem (NL)

Project

Laan van Berlijn

Gereed

2018

Architect

Hooyschuur Architecten, Wormerveer

Applicatie

BGI Afbouw en Stucadoors, Volendam

Opdrachtgever

Pré Wonen, Velserbroek

Producten

StoTherm Classic met Sto-Steenstrips

Foto's

Arjan van Nieuwkoop

Het woon- zorgappartementen complex aan de Laan van Berlijn te Haarlem dateert uit de jaren ’70 en was toe aan groot onderhoud. Dit maakte het mogelijk om een duurzame verbetering te genereren, waardoor het complex weer aan de huidige eisen voldoet.. Er is gekozen om een ‘upgrade’ uit te voeren, van label G naar A voor alle 160 senioren appartementen.

De geplande werkzaamheden bestaan o.a. uit het isoleren van de gevel met een buitengevelisolatie systeem (StoTherm Classic) afgewerkt met Sto-Steenstrips en stucwerk, het aanbrengen van nieuwe kunststof kozijnen met HR++-glas t.p.v. balkons en woonkamer, het verbeteren van de dak isolatie en Installatie technisch het vernieuwen van de warmwatervoorziening en het vervangen van de CV.

StoDesign
StoDesign heeft de architect ondersteund door het uitwerken van diverse gevelimpressies. Door de combinatie van de verschillende gevelmaterialen worden er accentvlakken gecreëerd op de gevel. Hierdoor krijgt het 'monotone en brute' karakter van het een complex een menselijke schaal en een fraaie, eigentijdse uitstraling.


Toegepaste steenstrips S9.7402 / S9.7615 / S9.7616

Locatie